Výsledky vyhledávání pro dotaz nápoje

Výsledky vyhledávání v sekci: Krása a styl

NENÍ PARFÉM JAKO PARFÉM ANEB CO JSI O PARFÉMECH MOŽNÁ NEVĚDĚLA

Být hezky nalíčená, učesaná a oblečená, to ještě není vše. Na závěr je totiž důležité to podtrhnout krásnou vůní, která zdůrazní tvoji osobnost a zaručí, že si tě podle ní bude každý pamatovat. Umíš si ale vybrat tu správnou vůni a víš o nich vše, co bys vědět měla?Není parfém jako parfémUrčitě sis všimla, že různé vůně, které doma máš nebo si v obchodě vybíráš, mají různé označení. Mám namysli označení parfém, parfemovaná voda, toaletní voda apod. Určitě bys měla vědět, že pokud jsi za voňavku dala pár stovek, nejedná se o parfém. Je to mylné označení pro všechny typy vůní, při tom pravý parfém stojí v řádech desetitisíců a více. Jedná se totiž o čistý extrakt vůně, kterého je většinou je pár mililitrů, za to vydrží na tobě vonět i několik dnů, a to i po umytí a jeho spotřeba je také celkem pomalá. Parfémy vyrábí jen malé množství výrobců.Tyto vůně tedy nelze navzájem porovnávat, mají totiž každá jiné složení. Parfém obsahuje 15 až 30 % vonné parfémové kompozice v koncentrovaném lihu (alkoholu). Parfémová voda (Eau de Parfum, EdP) obsahuje 8 až 15 % vonné parfémové kompozice v cca 85-90% lihu. Toaletní voda (Eau de Toilette, EdT) obsahuje 4 až 8 % vonné parfémové kompozice v cca 80% lihu.Jak se vůně získávají?Parfémy se vyrábí podobně jako alkoholové nápoje nebo léky. Existuje několik způsobů, jak se získává koncentrovaná vůně, která když se řádně zakomponuje a smísí s alkoholem, promění se v jedinečný parfém.Destilace jiným slovem odpařování je osvědčená metoda, kterou objevili již staří Arabové. Destilace se provádí tak, že se tekutina obsažená rostlinných buňkách zahřeje společně s vodou, pára z rostliny se vytáhne, dále se ochladí a tím také uchová (kondenzuje).Extrakce neboli louhování, se provádí pomocí rozpouštědla může být prováděna za nízké nebo vysoké teploty vonnými nebo aromatickými rozpouštědly.Lisováním se získávají například silice citrusu, neboť již při 100 °C podléhají zkáze, proto se získávají touto studenou cestou a ne destilací parou.Anfleráž je metoda, při které se skleněný plát pokryje vrstvou tuku a na ní se po té pokládají jednotlivé květy. Tuk do sebe nasákne silice a po té se rozpustí v lihu.Dnes je již většina ingrediencí, přidávaná do parfému, chemická, dříve to ovšem byly jen bylinky, květiny a koření. Parfém v dnešní obsahuje 20 – 250 ingrediencí. Pižmo neboli mošus se dříve získával s pohlavních žláz kabra pižmového. Kabar byl však již téměř vyhuben, je tedy pižmo vyráběno synteticky.Jak parfém vybírat?Není žádná speciální metoda, jak parfém vybírat, jediné co musíš udělat, že zapojíš své čichové buňky a vybereš, co ti bude vonět nejlépe. Parfém bys ale neměla zkoušet ve víčko, nebo že ho prostě rozprášíš před sebe. Nanes ho tam, kde bývá pokožka nejvíce prokrvena, takže tam kde ucítíš puls a nech ho na sobě celý den, abys zjistila, jak tvá vybraná vůně voní v průběhu dne. Vůně ti totiž může vonět napoprvé jinak, než po několika hodinách. Nezkoušej ani více jak 3 vůně během chvíle, čich se totiž unaví a už bys nemusela vybírat objektivně.Může se stát a možná už se ti to i stalo, že jsi šla vybírat parfém, který na tvé kamarádce voněl úžasně, ale na tobě voněl úplně jinak a vůně už se ti třeba tolik nelíbila. Stejný parfém totiž voní na každém jinak. Je to způsobeno odlišným pH pokožky, různými stravovacími návyky, životním stylem a také léky.  

Pokračovat na článek



Výsledky vyhledávání v sekci: Zdraví

OBJEDNÁVEJTE KÁVU JAKO GURMÁNKA: POZNEJTE DRUHY KÁVOVÝCH NÁPOJŮ

Mezi český nešvar patří vše přejmenovávat a vymýšlet různý patvary originálních názvů. Výjimkou nejsou ani kávové nápoje. Pojďte se s Magazínem 2K podívat na 8 druhů kávových nápojů.Jistě jste již slyšely nebo dokonce použily termíny jako je piccolo nebo presso s mlékem. Pravda je taková, že ani jedno neexistuje. A jak to tedy je správně?1. EspressoKlasické espresso je pouze jedno, nemá jiné názvy. Jde o malé množství kávy, které není nikoli, o to více silnější, ale jde tu spíše o větší koncentraci chutí. Espresso se připravuje 20 – 30 sekund. Po delší době se už káva přepaluje a zanechává nepříjemnou pachuť a škodlivé látky. Pokud vám espresso nestačí, objednejte si doppio, což je dvojité espresso.2. AmericanoKáva s označením americnao je vlastně espresso doplněné horkou vodu pro zvýšení objemu. Klasicky v poměru 1:5.3. LungoTento druh kávy je také další druh espressa dolitého vodu. Na rozdíl od kávy americano je lungo ředěno v poměru 1:1.4. RistrettoKáva ristretto je espresso naopak s menší koncentrací vody. Přesněji se jedná o šálek s 20 ml tekutiny. Jde o velmi silnou koncentraci chutí a větší požitek z kávy. 5. CappuccinoNápoj o velikosti 150 až 180 ml, jehož základem je 80 ml espressa a teplé mléko, které na povrchu tvoří 2 cm vysokou hustou pěnu. Správná teplota mléka na cappuccino nesmí při šlehání přesáhnout 65°C. Pro kvalitní cappuccino se nesmí použít žádný jiný kávový extrakt, než správné 30ml espresso. 6. Espresso machiatoDle staré školy se jednalo o espresso s kapkou mléčné pěny. Moderní machiato vypadá jako malé cappucino. Espresso je o svém objemu 80 ml doplněno až po okraj šálku mléčnou pěnou a může být ozdobeno latte artem. Pozor na výslovnost, machhiato čteme jako „makjáto“. Dalo by se říct, že tento nápoj většina Čechů vyžaduje pod nesprávným označením „preso s mlékem“. 7. Caffe lattePokud si v Itálii objednáte latte, jak jste zvyklé, možná budete překvapené, že dostanete jen sklenici mléka. Pokud opravdu chcete kávu s mlékem, nezapomeňte zdůraznit slovo caffe a objednávejte caffe latte. Caffe latte je nápoj o objemu 250 ml a rozdíl oproti cappucinu je menší celkový objem i podíl mléčné pěny.Další variantou je latte macchiato, které se připravuje do vysoké sklenice, a to tím způsobem, že se nejdříve napění mléko, které se nechá půl minuty odstát, aby se oddělila pěna od mléka. Espresso se nalévá jako poslední a vytvoří na povrchu mléka důvěrně známou skvrnu. Samozřejmě existuje další řada receptů na kávové speciality. Nicméně toto je výčet těch nejzákladnějších, se kterými se můžete setkat. A je dobré vědět, co si vlastně objednáváte a nazývat jej přesnými názvy. Jídla v restauraci také nehlásíte číšníkovi jako „nějaké maso s bramborem“. zdroj: https://www.lazenskakava.cz/druhy-kav/

Pokračovat na článek


JAK VE ZDRAVÍ PŘEŽÍT LETNÍ HORKA?

Voda je neodmyslitelným prvkem lidského žití, člověk je tvořen průměrně z 60 – 75% vody (dle věku). Vodu ovšem vylučujeme, tak je třeba ji pravidelně doplňovat, obzvláště pak v letních měsících. Vše, co se v tomto článku dočteš, jsou asi takové základní věci, ale opravdu si je všechny uvědomuješ?Důležitý je pitný režimBěhem dne dokážeme vyloučit cca 2 litry vody, proto je třeba ji neustále doplňovat. Letní měsíce nám dávají obzvláště zabrat, neboť se zvětšuje míra pocení a tekutin je potřeba daleko více. Je tedy třeba pamatovat na pitný režim a vypít denně i 3 litry.Pro doplnění tekutin je nejlepší voda, pak jistě vlažné bylinné čaje či minerálky. Přeslazené nápoje dostávají do těla mnoho cukru, který je třeba zmírnit opět příjmem další vody, proto není vhodné je v létě pít.Trocha ochlazeníDalším možným příjmem vody a ochlazením je koupel, neboť kůže je mírně propustná. Takže jí nejenom dodatečně dýcháme, ale také můžeme nabrat vodu. Ale nemysli si, že kůže funguje houba, takže tato pouze varianta nestačí!Často také stačí máčet si nohy ve vodě. Je to dobrý způsob, pokud máš zrovna své dny, neboť jak se říká “od nohou jde všechno”. Ochladíš-li nohy, ochladíš i celé tělo.Co ti může hrozit při koupaní?Pokud jsi rozpálená ze sluníčka, nikdy do vody neskákej! Poprvé je lepší se postupně do vody dostávat, aby tělo neobdrželo tepelný šok, který může skončit křečí. Bohužel i nejlepší plavci s křečí se nemusejí dostat nad hladinu.A když jsem u toho skákání do vody, pak skákej pouze tam, kde opravdu vidíš na dno a víš, co tě čeká, zda je na to pod vodou prostor a žádná překážka. Pod neprůzračnou hladinou se může skrývat překážka ve formě kamenů. Skok na ně končí většinou smrtí či ochrnutím. Pokud sleduješ zprávy, tak víš, že každé léto se takové případy, bohužel, odehrávají.Dalším problémem přírodních koupališť může být například přemnožení sinic. Sleduj proto, kde je zakázáno se koupat a toto nařízení dodržuj. Sinice jsou jedovaté, vyvolávají alergické reakce, ale i vážnější zdravotní potíže a nejhůře pak působí na děti a staré lidi. Ovšem nejsou jediným nebezpečím, neboť můžeme narazit na choroboplodné zárodky či larvy motolic.Pamatuj také na to, že voda je jako lupa a přitahuje sluníčko, takže se pod ní můžeš nepěkně spálit, ačkoliv to v té chvíli neucítíš. Další problémovou situací bývá nezakrytá nezchlazená hlava, navíc pokud jste ve vodě – ve vodě se cítíš dobře, ale svoji chybu poctíš později ve formě úžehu, jehož příznaky bývají bolesti hlavy, slabost, ale i horečka. Důležité je následně hlavu zchladit a držet ve stínu.Napomeňme na domácí mazlíčky!Neměla bys v takových dnech horka zapomínat ani na své domácí mazlíčky – i oni potřebují hodně pít. Ať jsou na dvoře, zahradě, ale i doma, horka se jim nevyhnout, a tak je třeba je občas zchladit, ať už namočit packy (jak jsem popisovala výše) nebo je i celé osprchovat či namočit ve vaně. Není od věci třeba se psem zajít k rybníku či řece a třeba aportem jej do vody dostat.Nezapomeňte pravidelně kontrolovat teplotu vody rybiček a jiných vodních akvarijních živočichů. Z vlastní zkušenosti vím, že je to třeba, jinak hrozí uvaření rybek. Pokud zaregistrujete nárůst teploty, nepoužívejte osvětlení, neboť to též vodu zahřívá. Vždyť světla je v této době dost. Dalším vhodným zákrokem je obměna vody, každý den 1/3 odlít a znovu dolít studenou, takhle pokračujeme denně, dokud se voda nesrovná na svojí obvyklou teplotu. Pozor, zvýšené teploty také prospívají růstu řas.  

Pokračovat na článek


KOCOVINA MŮJ (NE)PŘÍTEL: JAK JI VE ZDRAVÍ PŘEŽÍT

Minimálně dvě stěžejní mise našeho života v prosinci 2012 jsme zdárně přežili – konec světa a Vánoce. Teď na nás ještě čeká mise číslo tři – přežít posilvestrovskou kocovinu. Když se Mayové se svým proroctvím spletli, tak tu pro Tebe 2K má čtyři tipy na zaručené vyprošťováky.Párty v plném proudu a ty už ani nestíháš počítat kolikátého, že to máš panák a vůbec jakého, že je druhu. Nevadí, protože na následující den budeš dobře připravená se z toho dostat! Ovšem před každou párty je jedno zásadní pravidlo, které by měla dodržovat každá z nás, aby průběh druhého dne byl co nejlepší, samozřejmě v rámci možností. Vždy než vyrazíš do víru tance, alkoholu a hříšného dovádění, tak se dobře najez. Teď opravdu nemluvím o zeleninovém nebo těstovinovém salátu či mrkvovém bifteku. Ale mluvím o vydatné stravě, která tě zasytí a dá tvému žaludku pevnou základnu.Pij, pij, pij, ale NEalko!Po každé prohýřené noci s alkoholem je ráno důležitý PITNÝ REŽIM. Kdo minimálně jednou nezažil “sucháče” po probuzení, nebyl nikdy správně opit. Nejlepší je si večer do lednice přichystat colu nebo iontový nápoj, protože ty tě z každého alkoholového neduhu dostanou. Voda je také dobrý pomocník, ovšem může se lehko stát, že dá tvému žaludku moc těžký pocit plnosti a on bude mít chuť se okamžitě vyprázdnit.Nebo tu máme také druhou stranu mince pitného režimu – čím ses zkazil, tím se také naprav!Klobouk dolů, česnečko!Už rady našich prababiček, babiček a maminek směřují ke staré dobré klasice jménem česnečka. A proč ne? Po pořádné náloži různého množství nápojů s obsahem ethanolu je dobré žaludek druhý den uklidnit a dát mu pocit, že je vše v pořádku. Česnečku zvládne každý, protože se nejedná o žádnou vyšší gastronomii. Tady máš jednoduchý recept:Na cca 1 litr potřebuješ: vodu/lepší by bylo, kdyby si měla vývar, ale když nemáš, tak stačí bujón – chemie vládne světem, cca 6-10 stružků česneku (podle toho, jak ji chceš mít silnou), sůl, majoránku, petrželku, 4 bramboryOloupané a nakrájené brambory společně s majoránkou, utřeným česnekem, solí a petrželkou a případně bujónem necháme přejít varem. Pokud se na to žaludečně cítíš, můžeš si ještě opéct kousky chleba na másle a poté je do hotové polévky přidat.Sportem ku vystřízlivěníTato léčba šokem se zprvu může zdát jako hloupost, ovšem hned bych ji nezavrhovala. Tento “vyprošťovák” je dle mého názoru nejvyšším levelem, ale za to nejúčinnějším. Ano, nebude jednoduché přimět své tělo, po náloži alkoholových atentátů, k fyzické aktivitě, tudíž pevná vůle projev se! Až vypotíte všechny ty alkoholové přebytky, přijde nesmírně úžasný pocit opět naprosto střízlivého jedince schopného naprosto normálních aktivit.Tak ještě jednoho, ale posledníhoKdyž nezabere lohnit hektolitry nealkoholických tekutin, ani stará dobrá paní česnečka, ani fyzické trýznění našeho prohýřenou nocí zuboženého těla je nutno nasadit nejradikálnější “vyprošťovák” – pít dál ethylem nasycené tekutiny, abychom vystřízlivění oddálili, co nejvíce. Neboli – co můžeš udělat dnes, odlož na zítřek.Ovšem i nadále nejlepší radou na kocovinu zůstává NEPÍT! I přesto Vám přeji krásné prožití silvestrovské noci a co nejjemnějšího bolehlava.  

Pokračovat na článek


PROBIOTIKA ANEB ZDRAVÉ BAKTERIE A JEJICH PŘÍZNIVÉ ÚČINKY NA ORGANISMUS

Při slově bakterie se nám nevybaví nic dobrého. Většinou je bakterie původcem nějaké choroby či jiné škodné. Ovšem existují i takové bakterie, které jsou pro náš organismus prospěšné. Chceš se dozvědět více, jak působí probiotika na lidský organismus, kde je můžeš najít a proč je dobré je konzumovat? Magazín 2K pro tebe má odpověď!Probiotika jsou mikroorganismy, které vznikají během mléčného kvašení a přidávají se pak do některých potravin. Určitě jsi už někdy v televizní reklamě zaslechla o zázračných účincích takzvaných bifidů v jogurtech či jogurtových nápojích. A je to pravda. Tenkrát reklamy nelhaly.Mléčné bakterie jsou opravdu bakterie příznivě působící na náš organismus. Nejčastěji používanými bakteriemi jsou Lactobacillus a Bifidobacterium, které jsou ovšem prospěšné pouze tehdy, dostanou-li se do organismu živé. Nutno ale říci, že v našem organismu již kilo a půl takových bakterií přirozeně nachází. Ovšem je třeba je pravidelně doplňovat. Naše tělo si totiž samo probiotické buňky neumí znovu vytvořit,Jak jsou probiotika prospěšná?„Pro“ = příznivý, „bios“ = životŽivé kultury probiotika působí především velice pozitivně na zažívací trakt. Obnovují přirozenou střevní mikroflóru například po užívání antibiotik, které ji narušily. Zvyšují také odolnost vůči střevním obtížím jako je průjem, nadýmaní či bolesti břicha.Probiotika také snižují cholesterol. Posilují imunitní systém a zvyšují vstřebávání vápníku. Pokud jsi alergická na laktózu, probiotika můžou tuto nesnášenlivost výrazně zmírnit.Je však potřeba probiotika konzumovat často a pravidelně, aby se jejich příznivé účinky projevovaly. Mnoho mikroorganismů totiž při průchodu tlustým střevem nepřežije.V čem je hledat?Jak už bylo několikrát řečeno, nejčastěji se probiotika nacházejíc v mléčných výrobcích jako jsou jogurty, kefíry, acidofilní mléka a jiné zakysané nápoje. Vybírat bys je však měla pečlivě. Vol především polotučné a ideálně neochucené výrobky s nízkou dobou trvanlivosti. Ani bakterie totiž nežijí věčně.Existují také různé doplňky stravy s probiotiky. Seženeš je v lékárnách volně v prodeji. Samozřejmě je však mnohem lepší, dostaneš-li je do těla přirozeným způsobem. Podle doporučení Světové zdravotnické organizace by se mělo mléko a mléčné výrobky konzumovat minimálně 3x denně.

Pokračovat na článek



Výsledky vyhledávání v sekci: Tvůj svět

5 TIPŮ, JAK SI UŽÍT LETNÍ HORKO A NEZBLÁZNIT SE

Léto je v plném proudu a poslední dny se rtuť teploměru dotýká opravdu tropických hodnot. Někdo si horké počasí užívá, pro někoho je to utrpení. Jak si tedy letní horko užít a nezbláznit se? Přečti si tipy Magazínu 2K!1. Dej si drinkNení nic víc letního, než si zajít v podvečer na osvěžující drink. Většinou je výběr velice široký, ale v tomto vedru ti nejvíce bodne nějaký lehký ovocný koktejl jako je například Mojito nebo Sex On The Beach.Přes den u vody však u těchto koktejlů raději vynechej alkohol. V kombinaci se sluníčkem by to nemuselo dopadnout dobře. Osvěžující drink si můžeš připravit i doma a je to jednoduché – stačí ti ledově vychlazená voda, do které naházíš jakékoli oblíbené ovoce, třeba jahody či limetky, přijde lístky máty a pravé letní osvěžení je na světě.2. Jez jen lehká jídlaTěžká a tučná jídla vyměň za něco lehčího, jako jsou zeleninové či těstovinové saláty. Na svačinku si pak dej nějaké ovoce, které ti bude více chutnat, dáš-li ho před konzumací vychladit do lednice. Zbytečně své tělo nezatěžuj velkými porcemi, už takhle má spoustu práce s ochlazováním. Navíc kdo by v takovém teplu měl chuť třeba na vepřo-knedlo-zelo?3. Zchlaď se na koupalištiV takovém vedru není člověk, který by neobýval některé koupaliště, přehradu či jezeru. Je to aktivita, která se v létě doslova nabízí. Má to jednu nevýhodu – koupaliště budou v tuto dobu tedy narvaná k prasknutí. Pokud ti nevyhovuje koupání typu „hlava na hlavě“, můžeš se jít osvěžit jen do plaveckého bazénu nebo zůstat doma a dávat si několikrát během dne ochlazujíc sprchu.4. Zůstaň domaNěkdy se zdá, že nejlepším možným řešení, je zůstat v chládku doma. Ale ani doma to nemusí být nuda. Udělej si výše zmiňovaným osvěžujíc drink a dělej, co děláš ráda. Toto letní počasí nahrává čtení zamilovaných románů, poslechu hudby a relaxu.5. Osvěž se i v práciAť se někomu chce nebo ne, i v tomto krásném počasí někdo musí do práce. Pokud patříš mezi ně, tak ani v práci nezapomínej na dodržování pitného režimu. Snaž se pít čistou vychlazenou vodu či bylinné čaje. Na rychlé zchlazení pomůže, opláchneš-li si ruce až po lokty v studené vodě. Naštěstí v dnešní době už je většina firem vybavena klimatizací, takže můžeš být nakonec ráda, že jsi v práci a nemusí tě trápit velké horko jako většinu lidí.Možností, jak se v létě zchladit je opravdu mnoho, důležité je však dbát na své zdraví a nic nepřehánět – ani pobyt na slunci ani přílišné ochlazování. Pokud máš lepší tipy, jak se v letním horku zchladit, určitě se s námi o ně poděl.

Pokračovat na článek


PÁR DOBRÝCH RAD, JAK SI UDRŽET JISKRU VE VZTAHU

Nebudu mu psát, počkám, až napíše prvníTuhle chybu děláme asi všichni, neříkám záměrně všechny, protože u kluků je tomu úplně stejně. Ty čekáš, až ti napíše první, ale napadlo tě někdy, co když on čeká na to samé? To znamená, že se asi nedočká ani jeden z vás. Raději tedy nad tímhle nepřemýšlej, a pokud chceš psát, tak piš. Nikdy nevíš, kdy ta sms může přijít vhod. Tvůj protějšek může mít zrovna špatnou chvilku a jedna milá zprávička od tebe udělá zázraky.Nemysli na to, že bys ho mohla třeba otravovat! Když náhodu nebude mít čas, tak prostě hned neodepíše, ale v jiném případě ho přeci nemůžeš nijak jednou sms otravovat! Jestliže tě má rád, tak se to ani stát nemůže, nebo snad ano? Tebe přeci taky neobtěžuje, když ti napíše. Ba naopak!Překvapuj ho maličkostmiNení třeba si dávat každý den honosné a drahé dary, to přece po něm nechceš ani ty, ale jak se říká, někdy stačí málo ke štěstí. Zkus mu třeba na malé lístečky vyznat lásku a rozmísti je všude, kde tě napadne – do jeho peněženky, pod polštář, do jeho kapsy u kalhot… Až spolu nebudete a on zrovna bude chtít třeba platit v obchodě a mezi penězi najde vzkaz s tím, že ho miluješ, určitě mu to vykouzlí úsměv na tváři a zahřeje ho to u srdíčka.Nebo můžeš jeden večer, až budete spolu, zkusit něco uvařit, ať už to bude dobrá polévka nebo chleba ve vajíčku. Neříká se snad, že láska prochází žaludkem? Servírování tvého pokrmu můžeš obohatit například o svíčky a romantickou hudbu. Z obyčejné večeře se tak rázem stane něco, na co třeba jen tak nezapomene a určitě mu to udělá i velkou radost!Najděte si společný koníčekNení to nic neobvyklého, když máte rozdílené zájmy, ale určitě existuje minimálně jedna činnost, která vás baví oba. Může to být cokoli – sport, vaření, koukání na stejný seriál, čtení, chození na procházky… Společně musíte přijít na to, co vás oba baví stejného, a pak se snažit udělat z toho společný koníček, který budete vždy dělat společně. Společné zájmy prohlubují vztah, takže nějaké soupeření, kdo má zajímavější a aktivnější koníčky, dej raději stranou!Choďte na randeI když jste spolu déle, neznamená to, že přestanete „randit.“ Je důležité si vyjít občas jentak někam společně. Domluvte si, kdy, kde a v kolik se sejdete, a pak společně vyrazte třeba do kina. Nebo se sejděte na místě, kde jste měli vaše první rande. Je totiž velice důležité vyhnout se každodenní rutině, obzvláště trávíte-li spoustu času třeba ve škole nebo nad učením a na sebe pak nemáte tolik času.Mluvte spoluVypadá to sice jednoduše a asi si říkáš, vždyť si spolu povídáme pořád, ale musím říct, že není rozhovor jako rozhovor. Jde o to, aby ses naučila být ke svému protějšku naprosto otevřená, pokud se ti nelíbí, jak se chová, co dělá nebo nebo něco jiné, tak nemá cenu to v sobě dusit, v duchu mu nadávat a před ním dělat jakože se nic neděje, protože tak se nic nezmění. Takže seber síly a promluv si s ním o tom, co tě trápí a co bys chtěla jinak. Snaž se obejít bez hádek a vše říkat v klidu, uvidíš, že to bude fungovat.To samé platí i v případě, máš-li něco ráda a chceš, aby to tvůj přítel věděl. Některé věci sice může časem okoukat sám, ale není nad to, když mu vše říkáš a máte to tak oba jednoduší. Nesmíš se prostě bát s ním mluvit, vždyť je to je to tvůj miláček, ne žádný nepřítel, a tomu by ses neměla bát něco říct!

Pokračovat na článek